https://www.smeden.nl/smeedcursussen/vergulden
 

Vergulden van siersmeedwerk

 

Tijdens de cursus maakt u kennis met en wordt u voorgelicht over diverse verguldtechnieken. U krijgt informatie over voorbewerking, bladgoud en vooral een heleboel praktische tips. U gaat zelf aan de slag om de vaardigheden van het vergulden te leren. De nadruk zal liggen op het vergulden met bladgoud (vast op vloei) voor siersmeedwerk. Naast het theoretisch gedeelte oefent u met Kölner-producten. De Kölner verguldmethode is inmiddels de standaard voor buitenverguldwerk. Deze methode is in Duitsland ontwikkeld waarbij het tijdrovende proces van vergulden wordt verkort, terwijl toch een zeer goed resultaat wordt behaald. De cursus wordt afgesloten met het NGK cursuscertificaat “Vergulden van siersmeedwerk”.

Cursusplaats:

Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Cursusdatum:

De cursus duurt een dag. De datum voor deze cursus wordt nog ingepland. De datum wordt vermeld zodra die bekend is.

Cursustijden:

De cursus duurt een dag. De cursustijden zijn van 10.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur. De cursusdata worden nog ingepland.

Docent:

Peter Voshart (Linova).

Opleidingseisen:

Voor deze beginners/opfriscursus zijn geen speciale opleidingseisen nodig.

Aantal deelnemers:

Minimaal 4 personen, maximaal 12 personen.

Cursusprijs:

De cursusprijs is inclusief syllabus, materiaal, koffie/thee, lunch en exclusief btw.
Prijs NGK-leden en particuliere leden € 225
Overige deelnemers € 275.

Leeftijd:

Voor onze cursussen en workshops geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Wil je deelnemen, maar ben je jonger dan 18? Onder bepaalde voorwaarden is dat mogelijk. Neem dan contact op met secretariaat.