Smederij Waaijenberg is gestart als gewoon metaalbewerkingsbedrijf en werd gegrepen door het creatieve en ambachtelijke van het smidsvak. Na het volgen van een aantal opleidingen richten we ons helemaal op sier-, kunst- en restauratiesmeedwerk.

Wij maken o.a. toegangspoorten, hekwerken en hang- en sluitwerk, interieurwerk zoals trapleuningen en videleuningen, balustrades, kroonluchters en lampen. Maar ook sculpturen, monumenten en gedenktekens, of wapens en replica’s van historische stukken worden door ons vervaardigd.

Een belangrijk deel van onze werkzaamheden bestaat uit restauratiewerk. Ons land is rijk aan allerlei soorten van cultureel erfgoed, en een belangrijk onderdeel daarvan is smeedwerk. Het vakkundig restaureren van historisch smeedwerk vergt echter niet alleen grote vaardigheid in het smeden, er is ook kennis nodig van allerhande bouwstijlen uit vervlogen tijden, met de daarbij behorende stijlkenmerken en de technieken die in die tijd voorhanden waren en gebruikt werden.

Als erkend ERM-gecertificeerd bedrijf biedt Smederij Waaijenberg onze opdrachtgevers de zekerheid voor het afleveren van vakwerk en uniforme kwaliteit. Wij kunnen u en uw adviseurs zwart-op-wit aantonen dat wij werken volgens de algemeen erkende richtlijnen voor restauratiekwaliteit in de monumentenzorg. Daarom mogen wij met trots het ERM-keurmerk logo voeren als bewijs van de hoogwaardige kwaliteit van ons vakwerk.

Tevens zijn wij ingeschreven in het register van de kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Deze kwaliteitsregeling is ontwikkeld door de provincie Gelderland, stichting Monumentenwacht Gelderland en andere deskundigen uit de restauratiepraktijk.