Wij zijn een ambachtelijke smederij die nog steeds alles kan maken zoals het vroeger ook gemaakt werd. Van kleine tot grote projecten. Van een kapotte kandelaar tot het restaureren van grote objecten zoals bijvoorbeeld bruggen.

De afwisseling in de projecten maakt het vak leuk. Ons bedrijf heeft 11 personeelsleden die ieder hun eigen sterke punten hebben.

Al met al hebben we een geweldig team dat samen dus geen uitdaging uit de weg gaat. De kennis wordt constant onderling doorgegeven aan de jongeren die in het vak willen. We leiden alle leerlingen hier dus zelf op om zo veel mogelijk praktijkervaring op te doen, de theorie leer je er vanzelf bij. Daarna hopen we, mits het van beide kanten bevalt natuurlijk, dat deze leerlingen dan ook kunnen blijven.

Ook sluiten we niet de ogen voor moderniseringen, aangezien de uurlonen maar blijven stijgen, zullen we dit wel moeten. Als ze vroeger een lasersnijmachine of een smeedmachine hadden gehad, dan hadden ze die toen ook gebruikt.

Dit zijn enkele voorbeelden die het gewoon voor de klant uiteindelijk voordeliger maken zonder achteruitgang in aanzicht en kwaliteit. Maar gelukkig zijn er nog steeds wel mensen die het vakmanschap waarderen en daar dus wel bereid zijn die uren te betalen. Uiteindelijk is dat toch wel wat we met zijn allen samen het liefste doen!

www.smederijoldenhave.nl