USP Uniek verkoopvoorstel 10%

RestauratieKwaliteitswaarborging

Restaureren van historisch metaal vraagt om specialistische kennis en om extra vaardigheden. In de Uitvoeringsrichtlijn (URL) Historisch Ferro Metaal staat beschreven hoe historisch ferro metaal gerestaureerd moet worden. Om historisch metaal goed te kunnen restaureren, zijn in het restauratievak opgeleide vakmensen nodig, maar helaas ontbreekt bij veel aannemers en architecten de kennis hierover. Gelukkig is er een oplossing.Wat draagt het NGK bij aan restauratiekwaliteit?

Het NGK heeft in samenwerking met de RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Stichting ERM de uitvoeringsrichtlijn opgesteld URL 4012 Historisch Ferrometaal.

De in deze uitvoeringsrichtlijn opgenomen eisen worden gehanteerd bij de behandeling van een aanvraag om in aanmerking te komen voor een Stichting ERM Erkende Restauratiesmederij.

Indien bij een restauratie gebruik wordt gemaakt van een Erkende Restauratiesmederij, dan weet je dat je deskundige vakmensen inschakelt. Nu kun je met een gerust hart het vaak eeuwenoude monument laten herstellen.

Praktisch advies bij schade aan uw monument

Om eigenaren en beheerders van monumenten te ondersteunen bij het vakkundig laten herstellen van schade aan hun gebouw, heeft de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg de publicatie Praktische tips voor vakkundig herstel uitgebracht.