USP Uniek verkoopvoorstel 10%

MeestertitelMeestertitel

Het NGK heeft in 2019 de Meestertitel opgezet. Een Meestertitel biedt jonge smeden en ervaren smeden perspectief wat het ambacht hen kan bieden. Het NGK wil smeden motiveren om zich altijd te blijven ontwikkelen in dit veelzijdige ambacht. Een ambitieuze smid is zijn leven lang nooit uitgeleerd. Daarnaast wil het NGK ook aan jongeren te laten zien tot welke prachtige creaties smeden in staat zijn en ze op die manier enthousiast te maken voor het ambacht.

Deze Meestertitel is niet alleen voorbehouden aan leden van het NGK, maar is door iedereen die aan de voorwaarden voldoet te be halen.
Op dit moment hebben twee smeden de Meestertitel behaald: Reinier Hoving en Pascal Tupker.

Voorbeeld Gildeproef Basis
Voorbeeld Gildeproef Gevorderd

Data, locatie en prijzen

Alle deelnemers aan de Gildeproeven ontvangen ter voorbereiding van de proef de tekening van het te maken werkstuk zonder maatvoering. Op de examendag zelf wordt de definitieve tekening uitgereikt met maatvoering en toleranties.

Gildeproeven worden gepland op speciale examendagen op de Botterwerf in Huizen. De examencommissie (bestaande uit minimaal twee onafhankelijke en deskundige smeden) beoordeelt het werkstuk op vooraf vastgestelde criteria.

Als je geslaagd bent ontvang je het Gildeproef-certificaat.

Het afleggen van een Gildeproef kost € 250 exclusief btw.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de Gildeproef, neem dan contact op met het NGK-secretariaat.