https://www.smeden.nl/update-ifgs-jungschmiedetreffen-2020-online/n289c29
 

Het IFGS-Jungschmiedetreffen 2020 zal verschillen met de voorgaande jaren

De meeste smeedevenementen zijn dit jaar geannuleerd of uitgesteld vanwege de huidige COVID-19-pandemie. Samen willen we een signaal afgeven dat we creatief met moeilijkheden omgaan en dat we liever de schep er in zetten in plaats van bij de pakken neer te zitten.

Daarom hebben de jonge smeden van de IFGS (Internationaler Fachverband Gestaltender Schmiede e.V.) een online evenement georganiseerd. We nodigen alle jonge en oude smeden, metaalontwerpers, hobbysmeden en mensen die het smeden een warm hart toedragen en dit jaar graag willen smeden uit voor dit  online Jungschmiedetreffen (bijeenkomst van jonge smeden online).

Thema van dit evenement: gereedschapskist

Inmiddels hebben we de eerste gereedschappen ontvangen. We streven ernaar dat elke deelnemer een handgereedschap maakt voor een gemeenschappelijke gereedschapskist. We vragen je het creatieproces te documenteren. We zouden het ook op prijs stellen als je het gemaakte gereedschap aan het IFGS zou willen geven voor de gemeenschappelijke gereedschapskist die in de toekomst beschikbaar zal zijn bij smeedevenementen.

Of de documentatie nu als video, als tekening of als fotodocumentatie beschikbaar komt, wordt aan de maker zelf overgelaten.

Op de IFGS-Jungschmiede website vind je ideeën en ondersteuning om de documentatie te maken op de doku how-to-pagina. Onder de 'support' link in de navigatiebalk vind je ook aanbevelingen voor software en de FAQ-pagina biedt antwoorden op veelgestelde vragen. In deze video wordt uitgelegd hoe je kunt deelnemen.

De documentatie wordt verzameld en als geheel gepubliceerd op de doku-pagina van de IFGS-Jungschmiede website. Daar is  deze voor iedereen  toegankelijk. Videodocumentaties worden geüpload naar het YouTube-kanaal van de jonge smeden van het IFGS /  IFGS young blacksmiths, zodat deze  ook gemakkelijk toegankelijk zijn. Met je deelname stem je ermee in dat het IFGS de door jou toegezonden documentatie kan gebruiken om de kennis over het smeedambacht  te verspreiden.

Stuur de documentatie voor 13 augustus 2020 in.

Tussen 18 augustus 2020 en 30 augustus 2020 zijn er videoconferenties, waarin de deelnemers van gedachten kunnen wisselen.

Wat heb je nodig om te kunnen deelnemen

Om deel te nemen heb je een computer of mobiele telefoon nodig die voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Je kunt meer informatie vinden op de website van de gebruikte software - www.webex.com. Je hebt luidsprekers of een koptelefoon nodig om het uitgezonden geluid te horen. Een goede internetverbinding is een voordeel, aangezien er tijdens videotransmissie vrij veel data wordt gegenereerd. Als je wilt, kun je ook je webcam aanzetten, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.

Procedure

De ‘conferentieruimte’ is ongeveer 20 minuten voor elke conferentie geopend. Zo kunnen alle deelnemers controleren of het geluid en de beeldoverdracht goed werken. Hier vind je meer informatie over deelname aan een conferentie.

Dan begint de presentatie, die ongeveer 10 minuten duurt. De sprekers worden geselecteerd uit de documentatie die tot half juli is ingezonden. Tijdens de presentatie wordt een specifiek werkstuk/gereedschap met bijbehorende techniek in detail gepresenteerd.

Aansluitend is er dan is er een vraag-en-antwoordsessie waar je vragen kunt stellen over de presentatie. De vraag-en-antwoordsessie duurt ongeveer 20 minuten.

Tot slot is er de mogelijkheid om met elkaar te praten of dit te doen in de chat-room.

De informatie en de extra informatie vergaard tijdens de vragenronde én de inzichten uit de conferenties, zijn samengevat in deze video. De videoconferenties worden ook opgenomen, zodat je deze later kunt bekijken.

Aanmelden via e-mail

Om te registreren, stuur je een e-mail naar jungschmiede.ifgs@gmail.com, met de naam  (namen) van de deelnemer (s), het gereedschap dat je wilt indienen, de naam van je workshop en -als je die hebt- de link naar je website. Als reactie sturen wij meer informatie over het project.

Alle deelnemers krijgen, naast de door hen opgedane ervaring, een certificaat van deelname.

We kijken er naar uit om met je samen te werken!

De jonge smeden van het IFGS,
Patrick Beck, Emil Geiß, Paul Rosbander, Marian Boschner und Tobias Wurzenrainer