USP Uniek verkoopvoorstel 10%
313 woorden
2 minuten leestijd

NGK Smedendagen 2023 in Ouddorp – Goeree Overflakkee

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei gaan we weer een prachtig smeedevenement organiseren. Locatie is dit jaar in Zuid-Holland, het dorp Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Een van de vaste deelnemers aan de Smedendagen (donateur Martin van de Doel) attendeerde het NGK op deze prachtige locatie en de mogelijkheden voor het organiseren van de smedendagen.

We gaan smeden achter de oude cichorei-droogfabriek Ceres, wat een rijksmonument is. Cichorei is een plant waarvan de wortels na branding konden worden gebruikt als koffiesurrogaat. Het drogen, branden en snijden van de cichoreiwortels gebeurde tot begin jaren ’50 in fabrieken als deze.

Op dit moment is de herbestemming van de fabriek bijna klaar. Er is een café gevestigd met een eigen bierbrouwerij: Solaes. Ook na het smeden kan het dus gezellig worden daar. Jan-Willem Kramer, de eigenaar van Solaes, houdt wel van een evenement en heeft allerlei hulp toegezegd.

Wat gaan we smeden?
Rhett Eekels en Tim Vos hebben het ontwerp inmiddels klaar. Een bord met de letters Solaes en het logo dat achter de bar komt te hangen. 

We zorgen voor catering op vrijdag (middag en avond) en op zaterdag (ochtend en middag). Maar alleen als je je daarvoor opgegeven hebt (zie het aanmeldingsformulier).

Overnachten in een tent kan op het ruime grasveld achter het gebouw. Daar is ook beperkt plek voor 4 tot 5 campers. Let op: als je in de buurt een camping of B&B of zo wilt boeken, doe dit dan zo snel mogelijk. Goeree-Overflakkee is een populaire bestemming tijdens het Hemelvaart-weekend.

Voor meer overnachtingsmogelijkheden (bijvoorbeeld campings, hotels en B&B's), kijk op de website van de VVV Goeree-Overflakkee of via Booking.com B&B’s en hotels in Ouddorp.

Binnenkort komt er meer informatie over deze editie van de Smedendagen. Aanmelden kan nu al door middel van deze link. Tot ziens op 19 en 20 mei!

Namens de organisatie,
Rhett Eekels, Piet Vos, Tim Vos, Martin van de Doel

Nieuwsoverzicht