https://www.smeden.nl/6-december-2019-ngk-jaarvergadering-landgoed-reuversweerd-brummen/n278c30
 

Beste NGK-leden,

De NGK-jaarvergadering vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 december bij een prachtig restauratieproject met een bijzondere geschiedenis: Landgoed Reuversweerd in Brummen. 

Landgoed Reuversweerd stond maar liefst ruim 70 jaar leeg. Reden was dat de eigenaar – baron van Sytzama – in april 1945 door de Duitse bezetter werd gefusilleerd. Daarvoor was het landhuis doelwit geweest van geallieerde beschietingen. De vele inslagen in de buitenmuren zijn hiervan nog de stille getuigen. Na de dood van de baron liet zijn ontroostbare echtgenote de ramen en deuren dichtspijkeren en verliet ze het landhuis om nooit terug te keren...

We beginnen om 2 uur met een presentatie van Ron van Spaan. Hij is zelfstandig erfgoedadviseur en een autoriteit op het gebied van restauraties en treedt onder andere op als projectleider voor grote restauratie- en herbestemmingsprojecten. Daarnaast is hij gastdocent aan een tweetal Hogescholen. Ook is hij projectleider voor de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM).

Voorlopig programma

14:00-16:00 uur: presentatie en bezichtig project
Vervolgens vergadering en diner

De agenda en het definitieve programma volgen binnenkort. 

Zet deze datum alvast in de agenda.