https://www.smeden.nl/25-26-september-ngk-smedendagen-slot-schaesberg-landgraaf/n307c29
 

Beste NGK leden,

Nu de maatregelen rondom corona eindelijk versoepeld zijn (en hopelijk blijven), willen we in september een smeedmanifestatie organiseren.

Locatie 

Het prachtige Slot Schaesberg in Landgraaf. 

Datum

Zaterdag 25 en zondag 26 september.

Meer informatie

Zoals gezegd zijn de voorbereidingen van de smedendagen in volle gang. Twee weken geleden zijn we met de NGK-Evenementencommissie bij elkaar gekomen, bestaande uit Wout Hammer, Tim Vos, Johan Otten, Miko Wijnands, Rhett Eekels en Piet Vos.

Planning: 

Je bent van harte welkom vanaf vrijdag 24 september!
Vrijdag 24 september na 17:00 uur: 
Opbouw. ’s Avonds regelen we een eenvoudige maaltijd.

Zaterdag 25 september: 

Ontbijt en opbouw tot 09:30 uur. Het slot gaat om 10:00 uur open voor publiek, mooi als de vuren dan branden! 
Het slot haalt om 17:00 uur de ophaalbrug op en gaat het publiek naar huis.
’s Avonds eten en gezelligheid op het eiland. Er worden verse pizza’s gebakken op een ambachtelijke, maar professionele manier!

Zondag 26 september: 

Na het ontbijt smeden we tot 14:00 uur. Afbouw en naar huis. Ook op zondagavond/nacht mag je blijven slapen in je tent of camper.

Te smeden voorwerpen:

We zijn nog aan het overleggen met het slot wat er gesmeed kan worden, waar zij het meeste behoefte aan hebben.
We denken aan inrichting van de smederij (tangen en eventueel hamers) en ook aan zaken voor het slot, zoals gehengen, windwervels en muurankers. Zodra dat bekend is, laten we jullie dat natuurlijk weten.

Indeling, slapen en locatie:

Voor iedereen voor wie de editie van 2018 nog vers in het geheugen ligt: dit keer wordt het kleiner en anders georganiseerd.
We gaan niet meer op het grote bestrate plein smeden, maar bij de gloednieuwe smederij (zie foto boven aan deze e-mail). Binnen staan 4 vuren en onder de luifel van de smederij is ook plek voor zeker 5 vuren.
Zoals altijd is het handig om je eigen handgereedschap mee te nemen en, als je een vuur of aambeeld mee wilt nemen, dan ook graag! Zou je dat op het aanmeldformulier willen aangeven, dan kunnen we overzicht houden hoeveel vuren aanwezig zijn. Een aantal vuren zijn gereserveerd voor buitenlandse gasten.

Er komt geen tribune of tent. Mochten de weersverwachtingen regen voorspellen: zou je dan zelf een partytent (of iets dergelijks) mee willen nemen?

Overnachten kan in je eigen tent op ‘het eiland’ van het slot, of met de camper op het pad dat loopt naast de smederij (waar ook elektra is). WC’s zijn in het hoofdgebouw en er komt een douchewagen te staan.
Uiteraard kun je ook je eigen accommodatie regelen in de buurt (hotel of bed and breakfast of Airbnb bijvoorbeeld).

Aanmelden Smedendagen

Aanmelden kan door middel van dit aanmeldingsformulier.

Nog even de gegevens van de locatie van Slot Schaesberg:
Slot Schaesberg-Laan 100, 6371 KZ Landgraaf 
www.slotschaesberg.nl/plan-je-bezoek/route-parkeren

Graag tot ziens op de NGK-smedendagen bij Slot Schaesberg!